Універсальний догляд за газоном

Є перелік обов’язкових і необхідних дій по догляду за газоном. При їх якісному і своєчасному дотриманні, рулонний газон буде густим, рівномірно зеленим і прослужить багато років.

Газону необхідні:

Сонце – мінімум 5:00

Покос

Ідеальна висота трави над дерном 3,5-6,5 см. 7 см. – критична висота травостою. Для красивої стрижки не дозволяйте траві переростати. Висока трава важче стрижеться і частіше забиває леза газонокосарки. Розмір зрізу за одне скошування не повинен перевищувати 3 см від висоти трави. Якщо виводити газон вище 7 см. Можуть початися структурні зміни, і для того, щоб повернути колишній вигляд доведеться витратити багато зусиль і часу.

Земля перед покосом повинна бути помірно вологості, а листя газонної трави сухими. При неправильному покосі збільшується ймовірність ураження трави грибком, розвиток шкідливих рослин і в цілому погіршується зовнішній вигляд газону.

Скошена трава підлягає акуратною і ретельного прибирання після кожного скоса, це перешкоджає гниття і пошкодження газону, а також поширенню різних хвороб і насіння бур’янів. Якщо покіс трави не більше ніж на 1,5 см., То скіс можна не прибирати.

Полив

Кількість води і частота поливу залежить від сухості погоди і типу грунту. Кількості води розраховується на глибину зволоження 10-15 см. Норма поливу від 10-15 літрів на 1 кв.м. Найсприятливіший час для поливу – ранок і вечір.

супесь:

Від 20 до 27 градусів: поливати три рази в тиждень – вранці 0,5 см і ввечері 1,5 см.

суглинок:

Від 20 до 27 градусів два-три рази на тиждень – увечері 1,5 см.

Від 27 і вище три рази в тиждень днем ​​0,5 см і ввечері 1,5 см.

Між кожним етапом поливу грунт повинен висихати на 90%

Для свіжеуложенного газону протягом 14 днів додати 0,5 см води на кожен підхід.

для того, щоб зрозуміти точну кількість води, грунт треба пробувати руками – на дотик він повинен бути помірно вологим після поливу через 4:00 (між циклами поливу грунт повинен висихати на 90%).